Jag ser det regnar


För två dagar sen hade vi snö (bilden ovan), underbar snö som gjorde mig motiverad till 3st två timmars promenader på två dygn. Det var riktigt underbart att gå runt i ett snöbelagt Skellefteå, speciellt inne i stan bland all julbelysning och bland all snö. Julkänsla!

Igår kväll tog jag promenad nr 3 och kände samma underbara känsla under promenadens första timme men sen när det var dags att börja vända om och ta mig hemåt började det ösregna?!?! Vad hände? När jag nu tittar ut genom mitt fönster så är snön ett minne blott, det spöregnar och stormar. Usch. Vad hände med alla mina julkänslor? Det är faktiskt 30:e november!! Jag bor ju faktiskt långt uppe i norr och vi brukar ju ha snö redan i oktober.

Nu ska jag sluta filosofera om varför vi inte ännu fått någon ordentlig vinter. Har massor av skoluppgifter att göra färdig till imorgon och att min pluggpartner försov sig gör inte saken bättre. Ska ta och invänta Elin i sällskap av en stor kaffekopp så att jag överlever resten av dagen.

Make me up



Unnade mig en ny blush från make up store förra helgen. Den har dessvärre legat i påsen ända sen dess. Har inte sminkat mig under veckan som gått eftersom att jag spenderat större delen av tiden hostandes, snorandes och sovandes i sängen. Men idag när jag tänkte förtränga min hosta och bege mig ut på julskyltningen här i Skellefteå fick den åka på. Dock inte som blush utan jag använde den som ögonskugga. Hur julig och fin som helst! Kan tänka mig att den kommer vara minst lika snygg på kinderna!

Den är däremot inte sådär orange som den ser ut på bilderna, den är mera rosa/röd med lite skimmer i. Den får många tummar upp av mig, ny favorit i sminkväskan.

Lördagsmys

Fortsätter att kurera mig med en stor kopp te, dumle med smak av pepparkaka, mitt underbara duntäcke och ännu fler avsitt av OC ♥

Trots ständig hemlängtan så är det inte alltid så dumt att vara själv ibland.


Någon som har smakat den juligare varianten av dumle? Vad tyckte ni om den?

All i ever wanted was for us to have a home and grow old together

Förkylningen och febern börjar äntligen släppa taget om mig. Vilket innebär att jag ska ge skyltsöndag en chans, på jakt efter julstämmning och fler julklappar. Känns som att det skulle vara skönt att bli klar med alla julklappar i tid, förra året virrade jag runt i ren panik den 23:e december efter de sista julklapparna.

Har haft en väldigt lugn dag i hopp om att vila bort de sista förkylning och feber bacillerna ur kroppen. Har kollat flera avsnitt av OC säsong 1 och kollat på lägenheter och letat efter inspiration. Varför kan jag inte bara hitta "den där" lägenheten. Den som är tillräckligt fräsch och har ett rimmligt pris och ett bra läge. Jag vill också ha något att julpynta och fixa med om dagarna.


Jag skulle inte ha något emot att vara ägare av detta kök..


Stilrent och mysigt sovrum


Behöver jag ens förklara varför jag vill ha denna underbara garderob?! GE MIG!

Torsdag 24:e November

Är det bara jag som inte alls hänger med i svängarna? Slogs jag av tanken att det faktiskt är 24:e november idag, inte september, trots att det ser ut som det när man tittar ut genom fönstret. Det är ingen snö ute och det är snart julafton. Hade inte haft en gnutta julkänsla i år men idag har jag sett till att tvinga fram den genom att beställa hem massor av julpyssel från panduro och börja googla runt på massa julklappstips. Så nu har jag ett hum om vad jag ska köpa och ge till alla nära och kära i julklapp.

 

Önskar att jag hade ett eget kök så att jag kunde julbaka, helst av allt en egen liten mysig lya att pynta nu i juletider. Men nu är inte fallet så när skellefteå inte känner för att ha några lediga lägenheter som passar mig i smaken.

 

Men Tomten, du ska veta att jag har varit extra snäll i år så jag förtjänar den där lägenheten! Jag lovar att jag betalar den själv bara du letar upp den åt mig! *blink blink* ;)

 

 

 

 


a friend will know by the sound of your voice, by the look on your face, by the way you walk, by the things you do, exactly what kind of day you're having

Igår hade jag en riktig skit dag men sånna dagar måste man också ha för att kunna uppskatta alla bra dagar.

Idag däremot vaknade jag och kände att förkylningen som jag dragit på mig tidigare i veckan var nästintill bort blåst och det firade jag med att dra till gymmet och träna, det var riktigt skönt vilket gav mig mersmak. Så nu taggar jag nästa gång jag får sätta min fot inne i gymmet.

Nu på kvällskvisten har jag ätit en super god men väldigt enkel middag, tacoköttfärs, feta ost och grönsaker. Mums! Skulle kunna äta enbart tacoköttfärs och feta ost, det är en oslagbar kombination! Efter middagen tog jag mig en promenad för idag har det funnits så mycket energi i min kropp så har inte riktigt vetat vart jag ska gömma undan den. Härligt med dagar där man känner att man skulle kunna göra precis vad som helst.

Nu ska jag fortsätta att fylla min iPod med ny musik och sen ska jag ta reda på när friskvårdskompaniet öppnar och hoppas att det är så pass tidigt så jag hinner träna före jag börjar skolan. Håll tummarna!

Breaking dawn part 1



I lördags såg jag och Anton, Breaking dawn part 1 i biomörkret. Hade hört många positiva men även många negativa åsikter om filmen. Men enda sedan första boken kom ut har jag varit fast i dessa kärlekssagor, så kan inte påstå annat än att denna mysiga film är helt och hållet min cup of tea!

Nu är det bara att hålla ut till November 2012 så man får se hur allting slutar.

and once you lose yourself, you have two choices; find the person you used to be or lose that person completely

Jag har gått runt och tänkt på vilka händelser jag skulle berätta om i just det här inlägget hela dagen. Men så i skrivandets stund så vet jag inte alls hur jag ska börja och om jag över huvudtaget tänker berätta det jag från början tänkte att detta inlägg skulle handla om, då jag just nu befinner mig i en enorm känslostorm. Började med ett samtal som slutade med att jag snörde på luren för att jag inte kunde hålla tårarna tillbaka och ville inte börja grina i luren. Sen skrev jag ett argt sms som jag läste flera gånger om innan jag beslutade mig för att trycka på skicka. Jag försöker få alla pusselbitar på plats men det känns som att allting går åt helt fel håll, som om bitar föll isär istället för att falla ihop. Jag känner mig kluven och vet inte åt vilket håll jag ska gå eller på vilket ben jag ska stå.

Det var inte alls det här jag ville berätta om men nu var det så det blev. MVH ledsentjej_92

NU: Möta sandra för att göra sällskap till friskvårds för att träna.

According to greta

 

Varför kan man inte bara få lite mer tid när man väl behöver den? Tycker majoriteten av alla dagar här i Skellefteå går på tok för sakta men nu på senare tid, när man börjat träna och hitta på massa andra roliga saker att göra om dagarna så går dagarna så fruktansvärt fort. Speciellt denna vecka när jag har en miljon sidor att läsa och lära mig inför tentan som äger rum på fredag.

 

Som ni säkert förstår har jag suttit som klistrad framför skolböckerna större delen av dagen. Pluggade från sju i morse till närmare fyra på eftermiddagen, dock med diverse avbrott för lunch, disk och en dusch. Runt fyra tiden tog jag mig en promenad in till stan, köpte mig grytlappar på Åhlens, gjorde bort några ärenden på apoteket, hyrde filmen According to greta och köpte mig första säsongen av grey's anatomy så att min samling blir ett steg närmare komplett. På hemvägen gick jag även förbi subway och köpte mig en sub att ta med mig hem och äta till filmen. Orkade nämligen inte ens tänka tanken på att laga någon form av middag idag.

 

Filmen var helt okej, kan inte bestämma mig riktigt vad jag tyckte om den. Den är inte det bästa jag har sett men absolut inte det sämsta heller. Någon av mina läsare som sett den? I så fall, vad tyckte ni om den?


things will get worse before they get better. but when they do, remember who put you down and who helped you up

2011-11-11, du var mig en jävla skit dag! Som om inte den enorma träningsvärken i rumpa, lår, armar och mage räcker så har jag nu saboterat min kropp ännu mer.

Imorse när jag klev ut genom dörren höll jag på att halka och jag övervägde att lämna cykeln hemma men kände att jag hade lite bråttom om jag skulle hinna dricka kaffe med Elin före skolan började så jag beslöt mig för att ta cykeln och cykla lugnt och försiktigt. Måste påpeka att det gick toppen! Cyklade hem lika försiktigt och så fort jag klev in genom dörren fick jag ett sms om att jag har ett paket att hämta ut. Bestämde mig för att hämta det när jag skulle handla senare på eftermiddagen. Såg några avsnitt grey's anatomy, blev hungrig och tog åter igen cykeln för att ta mig fram till coop för att handla mat och sen till OKQ8 för att hämta mitt paket. Hann inte cykla många meter innan jag "halkade med cykeln" (klantigt, jag vet) och fy tusan vad ont det gjorde och gör! Ett under att det inte gick hål i både jackan och tröjan med tanke på såret och det 10x10 cm stora, svullna och ömma blåmärket som jag nu så fint har på min vänstra armbåge.

Blev sur och bestämde mig för att sura och tycka synd om mig själv resten av kvällen. Nu ligger jag i min säng, har fortfarande inte ätit middag då jag fortfarande är arg och har pluggat för att tänka på annat än att jag är arg. Heheh.

Nu: Planen är att jag ska ta och rycka upp mig. Få mig mat i magen innan jag börjar må riktigt dåligt, se något avsnitt grey's och hoppas på att jag somnar sen så att jag orkar upp imorgon, kick startar min lördag med ett spinningpass!

Tröstade mig med att måla mina naglar i en fin rosa färg.


When nothing goes right, go left

Då var det redan torsdag. Veckan har sprungit iväg i rasande fart och imorgon är det helg, men först några föreläsningar på campus under förmiddagen. Men idag är det som sagt torsdag, valde att plugga hemifrån istället för i skolans bibliotek. Har en fruktansvärd träningsvärk i lår, rumpa och armar efter gårdagens kettlebellspass och att det är halt ute efter vägarna gör inte träningsvärken bättre. Får spänna hela kroppen för att inte halka och det känns.

 

Har nyss mumsat i mig varmkorv med bröd, avstod från min annars nuförtiden nyttiga kost och åt istället det jag var sugen på, kändes som att jag förtjänade det. Nu ska jag ta och byta kläder, sätta upp håret och börja dra mig in till friskvårdskompaniet för att testa på core. Roligt med ny stad, nytt gym och nya träningsformer! Blir det som planerat så ska jag även ut på en promenad i sällskap av Sandra efter corepasset.

 

Hoppas att ni har en bra torsdag!

 

En bild från farmors 60års firande. Har på mig min nya fina skjorta, den är riktigt snygg i ryggen. Har även på mig mina nya svarta jeans, riktigt nöjd med dem också. Gjorde några riktigt bra köp under min vistelse i Kalix och under shoppingen i Luleå med min fina mamma.


Kettlebells

Då var det gjort! Nu har jag äntligen vågat mig på att testa träningsformen Kettlebells, själv dessutom. Jag brukar tycka att det är lite jobbig att testa någon ny träningsform helt själv, känns liksom lite pinsamt att stå där som ett dumfjån och inte fatta någonting av vad dem andra sysslar med och hur man ska göra. Men idag tog jag mig i kragen och gissa om jag är glad att jag gick dit trots lite ångest just innan?! Tusan så roligt det var, OCH JOBBIGT! Vilket jag tycker är huvudsaken. Jag älskar att träna när det är jobbigt, svettigt och man får riktigt kämpa för att hänga med och orka passet ut. Precis den känslan hade jag ikväll och imorgon har jag träningsvärk så att det sjunger om det, det kan jag lova!

 

Det var så roligt så jag kommer hålla mig vaken tills 00.00 ikväll då dem släpper platserna till måndagens kettlebellspass och boka in mig. Måste ju vara på den säkra sidan då passen brukar bli fullbokade med en gång!


i need you. i don't know why, but every now and then in my life, for no reason at all, i need you

Hejsan,

Har tillbringat hela dagen i skolan tillsammans med Anna och skolböckerna. Det gäller att ta tillvara på tiden fram till tentan och fylla upp hjärnan med saker som tydligen ska vara bra att veta och kunna ;)

Resten av eftermiddagen flög iväg i städning här hemma. Trots att ingen varit hemma på två veckor så var det skitigt som fan så var bara att plocka, sortera, dammsuga och dammtorka som aldrig förr. Åt en delikat middag, lax och grönsaker. Avrundade eftermiddagen/kvällen med 55 minuter spinning på friskvårdskompaniet.

Ja, det var väl min Tisdag i stora drag. Intressant va?
Nu en kopp te och några avsnitt greys.


Varför kan jag inte bara somna?!

Klev på bussen 05.30 igår morse (det blev ju nyss tisdag) och kunde inte sova på bussen, bara slumra till lite snabbt titt som tätt. Har varit sketa trött hela dagen och knappt kunnat konsentrera mig på någonting alls. Har knappt tagit mig upp ur sängen och fick verkligen kämpa för att hålla ögonen öppna tills klockan blev 18.00, tänkte att det skulle vara olämpligt att somna före de för då vaknar jag väl mitt i natten istället och kan inte somna om. Men så fel jag hade, här sitter jag nu jätte trött, kallsvettas och mår skit och vill bara sova men kan inte. Vrider och vänder på mig och känner nästan lite panik för att jag inte kan sova och vill absolut inte sova bort hela morgon dagen. Måste upp och plugga imorgon för nästa vecka är det dags för tenta nr2 och jag vill att den ska gå minst lika bra som första tentan.

Nu ska jag göra ett 10000 försök till att somna. Godnatt! <3

Ps. jag saknar min Anton.

RSS 2.0