A love that makes you smile from ear to ear

När jag slutade skolan i Fredags cyklade jag ner till busstationen för att möta upp Jens. Hans buss var lite sen så min stress för att hinna till stationen i tid var inte nödvändig. Inte för att jag tror att han inte klarar av att vänta i några minuter själv men jag tycker att de mysigt att möta upp han, finnas på sationen när han kliver av bussen, av någon konstig anledning. Det blev en promenad hem till mig för att äta middag och sen en promenad tillbaka till stan för att köpa gotta till kvällens film. Våra kvällar brukar allt som oftast bestå av filmer. Vi hade även tänkt att då när vi var i stan så skulle vi ha hyrt den nya Wallander filmen men alla exemplar var redan uthyrda så fredagens film fick lov att bli en film som fanns hemma i våran film hylla, The mighty fick de lov att bli.

Lördagen bjöd på stekande sol så med sommarkläderna på gick vi ner till stan för att äta mjukglass och kolla runt i dom få affärer som lilla Kalix har att erbjuda.  För min del blev det även till att köpa ny parfym, det gick inte att motstå sommarkampanjen på den nya escada parfymen (ocean lounge), 100 ml parfym för priset av 50 ml. Med andra ord, jag fick 100 ml parfym för 495 kr, inte illa! Vi hade även turen med oss när vi begav oss ut för att hyra film, ett exemplar av den nya  Wallander fanns kvar att hyra, så vi tog tillfället i akt. En glad Frida fick vandra hem från stan med en påse parfym i ena handen och en fin Jens i den andra handen.

Väl hemma bjöds det på grillat till middag. Karekotletter, klyftpotatis och bearnaisesås, mums! Efter maten tog vi en väska och packade ner handdukar, några bitar banankaka och en flaska saft och åkte sen iväg till Bjumis för att sola på stranden. Jag hade även planer på att ta årets första dopp men eftersom att det blev lite små sent innan vi tog oss iväg och de blåste lite små kallt på standen så bestämde jag mig för att vänta någon vecka till, feg som jag är.

Till en början var vi helt ensamma på standen men det tog inte många minuter innan två tjejer på cykel kom dit och förstörde allting. Dom sprang runt och fotade varandra och hade kameran på självutlösare och sprang runt och plaskade i vattnet och skrek. Efter typ 4 minuter kom en till tjej som tydligen skulle umgås med dom två andra. Tjejen som just kom ropade "hej" åt dom två andra som redan hade varit på stranden i typ 4 minuter.. dom två tjejerna svarade "åh hej, vi har varit här jätte länge!!". Jag och Jens fick svårt att hålla oss för skratt och vi båda fick lust att säga "öh du, dina vänner ljuger lite, dom har varit här i absolut max 5 minuter" men nöjde oss med att lee för oss själva. Mer folk kom och när vi tyckte att vi fått oss lite färg och ätit banankaka så åkte vi hem för att istället lägga oss i sängen och mysa med film och chips.

Idag så började morgonen med dusch och efter det så blev det frukost ute på vrandan. Nu börjar det äntligen kännas som att sommaren har kommit för att stanna.Efter frukosten åkte vi in till stan och gick runt där i lite över två timmar medans vi väntade på Jens buss.

Nu så har Jens nyligen lämnat Luleå och är inte hemma i Umeå förrens 19.50. Stackare som måste åka buss i den här sommar värmen. Själv sitter jag och väntar på middag, blir pasta sallad med kyckling till middag idag. Efter maten blir det även tårta eftersom att det är morsdag idag, gottigott.



Min glass, min Jens i Stan, min Jens på stranden :]

Jag är efter..

"satsa på dig själv, runka i motvind" :D

Nej, jag har inte hört den frut men idag så. Och ja, jag har dålig humor och tycker den är kul :D

Onsdag

Gjorde bort det sista matteprovet idag, bara nationella kvar att göra sen är jag klar med matte kursen. När jag kom hem gjorde jag klart min medeltids berättelse, bara bokrecension och muntligtprov kvar i svenskan. Sista veckorna nu innan skolavslutningen bara rusar fram och jag är snart klar med allt i alla kurser, helt bäst. Och jag peppar sommarlovet.

Hela eftermiddagen och kvällen har bestått av städning. Har städat i minst 5-6 timmar idag och nu är de mer än rent och jag har gjort dagens goda gärning.

Eftersom att min dag bara bestått av tråkiga men absolut nödvändiga saker så har jag planerat att göra något roligt men ändå nödvändigt imorgon. Hade tänkt att jag skulle gå ett kvälls pass på sport city, sola om de finns någon sol (idag har de bara vräkt ner regn), göra klart bokrecensionen. Okej, de där lät inte allt för kul men träna är kul och sola är också kul om man får färg, jag med mitt dåliga tålamod (tycker inte om att sitta/ligga still) vill röra på mig inte ligga still och vänta på brun färg som tar typ 100 år att få. En utlandsresa skulle sitta fint, där gillar jag att steka i solen, i flera timmar om de går. För där är solen härligt varm, de är den inte här i norr. Så ge mig en utlandsresa tack? :)

De bara är så bra

Idag är bara en så bra dag.
Helt toppen.
Var trött som ett as imorse efter allt för lite sömn men lika gla' är jag för de.
Jag fick ju somna med ett brett leende på läpparna, ett leende som hållt i sig hela dagen.
Och då kan man ju undra sig vad som hänt när jag helt plötsligt är överdrivet glad?
Inte mer än de vanliga faktiskt.
Men att ha en positiv syn på livet gör allting så mycket bättre.
Jag är helt glader bara för att jag i över en vecka mått dunder bra och pluggat i mängder för att bli av med de sista.
Allting bara går bra och det blir bara bättre, snart kan man inte bli lyckligare och må bättre än vad jag gör.

Kom nyss hem från ett träningspass på gymmet och som sen avslutades med simning, underbart!
De är så kul att träna när man mår bra.
Alla pusselbitarna faller på plats en efter en.
Nu är de bara några få skoldagar kvar att klara av och sen är de underbara sommarlovet här, åh så jag längtar!

Allt känns så bra.

Hemma igen!

Kom hem från Stockholm igår runt halv tolv tiden. Packade upp väskan och somnade nästa direkt. Nu sitter jag i skolan och är väldigt trött men jag överlever för jag är ändå på riktigt bra humör! :)

Stockholm var riktigt mysigt, de var blommor och grönt gräs överallt. Och till stora delar så regnade det men när solen väl var framme så värmde den riktigt ordentligt. På lördagen åkte vi till en av Stockholms alla kyrkor för att gå på barndop. Och glatt överraskade blev vi när de visade sig att de blev både ett bröllop och barn dop. Tänker bjuda på några underbart härliga bilder på brudparet och barnet i en senare uppdatering.

Igår på hem vägen stannade vi för att äta i Umeå. Eftersom att jag har världens bästa pojkvän så kom han och pussades en lite stund :] Vilket såklart gjorde min dag!


Stockholm/skarpnäck

Nu är jag i skarpnäck/stockholm. Kom fram vid sju - halv åtta tiden i morse. Kunde max sova 3 timmar i bilen och idag har det varit full rulle på benen så just nu känner jag mig riktigt trött men jag ska nog orka några timmar till.

När jag kom fram till stockholm stod frukosten framme och efter en fukosten som satt mer än bra i min tomma mage duschade jag och fixade mig för att åka in till Farsta och shoppa lite. Dock så köpte jag inte mer än ett rött diadem med en rosett på. Jag var så trött så jag orkade inte alls kolla eller ens tänka tanken på att pröva någonting. Lunchen blev på donken, ingen personlig favorit men de satt ändå bra i magen.

Imorgon är de barndop men innan dess så ska jag och Shigo in till stan (stora centrum, drottningatan, you name it) för att kolla i lite i affärer. Planerna var att jag egentligen skulle åka in till stan själv ikväll men de kändes tråkigt att åka själv så jag kan nog vänta tills imorgon.

Idag är det även min och Jens 2 månaders dag <3
Kan passa på att tillägga som så många gånger förut att jag saknar min man som jag förövrigt inte sätt skymten av på flera veckor av olika anledningar.

Och sist men inte minst, i natt läste jag äntligen ut den 4:e Twilight boken som jag personligen inte tycker är lika bra som dom andra men som på sitt sätt är ruskigt bra ändå ;D

Stockholm here i come!

Nu är väskan packad och rummet städat.
Bilen är full lastad, nu fattas bara mamma som jobbar.
Hon slutar vid fem och sen äter vi middag och efter de plcokar vi upp syster som är på kalas.
Sen börjar den suuuuper långa bilresan till stockholm.
Hoppas bara att jag kan sova i natt.
Brukar ha svårt att sova i bilen men de ska nog gå när jag blir tillräckligt uttråkad.

Men vi hörs på söndag, ha en bra helg allihopa! ;*

Säg att jag var bra som vågade!





Okej, nu har jag klippt mig och jag var nöjd tills jag fick se hur illa de ser ut på bild :(
Men men, gjort är gjort, de är iaf fint i verkligheten :]
Håret på bilden är proppat med hår produkter och ser världigt smutsigt ut.
Lovar att om håret vill bli som jag vill imorgon när jag ska fixa de så får ni nya bättre bilder då håret är rent.

Imorgon åker jag även till stockholm och idag lämnade jag in ekonomi tentan! Helt underbart att slippa tänka mer på den.

Nu ska jag duscha och kommer antagligen en bättre update sen ;D

In your eyes

©









Att vara systrar och vänner
är dubbel lycka



It can only get better

Är nu i skolan och redigerar lite bilder. Tänkte bjuda på några blder men det går inte att ladda upp bilder just nu förtillfället så jag får lägga upp bilderna sen då jag kommer hem.
Idag ska farmor bjuda mig på kinamat, dagens höjdpukt.
Igår var jag även väldigt kreativ och var på min systers dansuppvisning och fotade lite samt pluggade mängder av ekonomi så idag när jag kommer hem har jag bara på ett ungefär ett halvt A4 kvar att skriva! Dock har jag en hel del matte som jag också måste plugga, matte prov imorgon.
Imorgon är även sista skoldagen den här veckan, sluta 11.40 och 14.45 ska klippa mig. Förhoppningsvis ska jag våga att göra ett frisyr byte som jag varit sugen på sjuk länge men aldrig vågat, håll era tummar! :D
På torsdag är det stockholm som gäller :)
Och sist men långt ifrån minst, JAG SAKNAR MiN BABY!

En dag i rätt riktning

Precis som planerat så blev det Rajala och IKEA idag med mamma. På IKEA hittade jag världens sötaste sopborste med skyffel, eftersom att jag är så söt så köpte jag den till Kenneth så han har något att sopa med i garaget när han håller på och skitar ner och snällast av allt var att de var med mammas pengar som jag köpte den. Och tomhänt kom jag inte heller hem, mamma köpte mig jeansleggins och en tröja plus att hon bjöd på mjukglass. Jag älskar dagar då jag får ha min mamma för mig själv.

Väl här hemma har jag solat medans jag gjort läxor. Måste säga att jag faktiskt varit riktigt kreativ och nu kommit en bit på min hemtenta i ekonomi, det går framåt och jag tror att den kommer bli klar i tid. Dock så fastnade jag nyss på en kakaoplantage punkt och jag kom ingenstans men då tog jag mig lite hjälp av min söta Jens som är bäst på att googla! Tack vare hans googlande så fick jag sista pusselbitarna på plats och är klar med yttligare en till punkt på hemtentan, och nej, jag fuskar inte, man får ta den hjälp man behöver av vem som helst. Allt handlar om att skriva bra texter, skaffa fram information på bästa sätt och lära sig någonting.

Nu ska en glad Frida gå och borsta sina tänder och krypa ner mellan lakanen :)

You´re my brightest star


Cyklade till ICA idag igen men inte för att köpa frukt utan för att hyra film och köpa godis. Såg nyss klart filmen som var en väldigt typisk tjejfilm och jag brukar älska riktiga tjejfilmer men på något vänster så föll inte den här filmen mig alls i smak. Kan inte säga att den var dålig för de var den inte heller. Men den var konstig och ingenting som jag personligen skulle rekommendera att se.

Blev ingen Rajala idag eftersom att syster hade fotbolls match och mamma skulle dit och hejja. Men imorgon så blir de av och jag ser fram emot de. Något kul ska de bli av den här helgen också.

På Torsdag åker jag till stockholm för att se då småkusin döps. Taggar inte bil resan men taggar ändå stockholm, kanske hinner jag med att få några fina bilder från huvudstaden att bjuda på när jag är tillbaka på söndag.

Just nu sysslar jag med lite läxor, ekonomi för att vara mer exakt. Och i kväll orkar jag inte ens tänka tanken på att planera in att göra något annat för trotts att klockan bara är 22.43 så känner jag mig redan trött. Fått sjukt dålig sömn hela veckan så skulle vara skönt om jag kom i säng någorlunda tidigt i kväll ändå.


There are no words that could describe how I miss you
-And I miss you everyday

I can't live If living is without you



Gjort de sista nationella provet idag och trotts att jag inte behövde gå på idrotten idag för att jag varit på ett kvällspass tidigare i veckan så deltog jag ändå. Idrott är bästa ämnet i skolan och jag vägrar få ett dåligt betyg i idrott så de gäller att visa fram fötterna.

Annars så har helgen inte haft världens bästa start på många olika sätt, vissa saker är inte värda att nämna men en sak som åtgärdades måste jag få nämna.

Mamma hade planerat att åka och handla efter att våra gäster åkt hem. Mormor, morfar, morbror, Tim, Tiina och Mika har varit här och hälsat på. Satt på mitt rum och väntade och väntade, tyckte att de började bli tyst på nedervåningen och gick ner för att kolla om gästerna åkt hem och mycket riktigt dom hade åkt hem men de enda som jag fann på nedervåningen i människoväg var mina så kallade "syskon". Mamma hade alltså glömt bort mig och jag tog telefonen och ringde på mammas mobil. Hon fick dåligt samvete och när hon kom hem så åkte vi tillbaka till stan för att handla frukten som jag ville ha och vi delade på en bit Daim i bilen påväg hem, söt mamma jag har!

Alla mina andra helg planer har skitit sig ganska rejält så min helg lär bestå av pluggande, film och hemma mys för mig själv :) Ibland är de bra att bara vara ensam och rensa sin hjärna och göra nödvändiga och viktiga saker. Men mamma tyckte nog allt lite små synd om mig när alla mina helg planer bara rasade så vi har bestämt oss för att antingen imorgon eftermiddag om de finns tid eller på söndag åka till Finland/Haparanda för att kolla i Rajala och gå på IKEA. Förhoppningsvis ska inte dom andra snorungarna med, förhoppningsvis får jag mamma för mig själv i några timmar! :D

Och just nu för tillfället sitter jag här med en stor skål fruktsallad och frundera på om jag ska se filmen The black balloon eller om jag ska se några avsnitt oth från säsong 4, jag hatar att ha val möjligheter typ, jag kan aldrig välja eller bestämma mig riktigt. Men något av de blir de nog mest troligt.

Vad gör alla i kväll och vad ska alla göra i helgen? :)

Dashboard confessional - stolen

Spinning

Jag har verkligen lagt allt med träning på lat kanten, inte alls bra och jag kände verkligen att de behövde bli ändring på de.
Så idag var jag och Carro på ett spinningpass i en timme och efter de en halv timmes mag och ryggträning. Verkligen en super start. Efter att vi duschat och gick ut för att äta frukt medans vi väntade på Carros skjuts kommer jag ihåg att jag har en cykel som ska cyklas hem, "åh nej".. "inte ännu mer" var dom två första tankarna som slog mig i huvudet och jag började flina med tanke på hur ont de kommer att göra att gå i trappor i morgon :D Nu har jag en mer än märkbar träningsvärk lite överallt eftersom att de var ett tag sen som jag tränade ordentligt och de känns riktitg skönt. Nu gäller de bara att hålla i träningen, men de kommer jag att göra. Har redan nu bokat ett till träningspass till Torsdag kväll!

Ge mig håret


Jag är väldigt avis på Taylor Swifts hår. Vill också ha långt, lockigt och blont hår!

Har funderat ett bra tag nu..
då jag slutat fotbollen och jag jämt går runt och är sur för att jag inte har något fritidsintresse kvar och inget alls att göra på eftermiddagarna förutom läxor, så har jag funderat och funderat.. Ända sen jag var liten har jag velat kunna spela gitarr men jag har aldrig tagit mig tålamod till att lära mig men efter sommarlovet då jag börjar 2:an så ska de allt bli ändring på de, jag ska börja spela gitarr och jag ska bli bra på de också! :)

Lördag



Till Övertorneå bar de av i de dåliga vädret. Erika fyller 17 år imorgon så blev födelsedags fika, prat och ett kortare besök på Frippes i Ötå.

Mamma hämtade mig och på hemvägen stannade vi i Kalix och köpte oss lite godis och grejer för att göra varma mackor. Med en varm macka i magen och en godispåse framför ögonen tänker jag nu se en film eller läsa Twilight, har fortfarande lite kvar och de är så spännande just nu.

Imorgon har jag planerat att städa och plugga, men om de blir som jag planerat återstår att se.


Känns som att du prövar mig, ser hur långt du kan gå innan jag bryter ihop på nytt.


Nationellaprov

Tre nationellaprov i engelska är nu gjorda.
Två gjordes idag på morgonen,
känns som att de gick riktigt bra.
Svåra var dom inte iaf.

Nu har jag svenska och skriver en berättelse som ska utspela sig på medeltiden.
Bäst jag sätter fart så jag slipper ta hem den och så att den blir klar i tid.


Ge mig sommar!

Tre dagar av massa matte pluggande och jag närmar mig mitt mål.
Idag tog jag även tag i en rest uppgift sen länge tillbaka, inte ens påbörjad, men nu är den snart klar.
Kreativt kreativt!
Var även på tränings humör igår så drog ut och sprang efter strandpromenaden, blev en riktig långsväng och tog vägen genom stan på tillbaka vägen.
Är även helt fast i den 4:e twilight boken, har kommit en bra bit på vägen, tyvärr finns de inte så mycket tid över till att läsa men boken är helt sjukt bra, precis som alla andra.

När jag och Heidi satt och diskuterade i skolan idag, så kom jag fram till att jag har ganska mycket att se fram emot.

Saker att se fram emot;
Stockholm den 21/5-24/5.
Lön den 25/5
Skolavslutning den 12/6
Jobb den 13/6-18/6
Jobb den 13/7-7/8
PDOL 22/7-26/7

Okej, jag ser inte direkt fram emot att jobba, men jag ser fram emot pengarna som jag får av att jobba :D

Imorgon ska de göras två nationella prov i engelska och jag ser inte alls fram emot de, hoppas att de går bra. Eller rättare sagt, de måste gå bra! :D

jag är så kär

Åkte ner till Jens i onsdags efter skolan och kom hem för cirka en timme sen. Och eftersom att de blev en lite längre visit så hann vi med att göra en hel del. Och de stora pluset är att vi skaffade oss ännu mer vuxenpoäng. Vi var ensam hemma hos Jens från Torsdag eftermiddag så de blev till att laga mat varenda dag, och vi misslyckades inte en enda gång! På Torsdagen så åt vi kroketter och kebabkött med bearnaisesås. Fredagen kände vi oss lite mindre kreativa och visste inte alls vad vi ville äta så vi körde på en klassiker, makaroner och köttbullar. Däremot så igår (lördag) så prövade vi på något helt nytt, kroketter, currykryddad fläskfilé med paprika och banan. Det var faktiskt riktigt gott och vi lyckades riktigt bra. När vi inte stått vid spisen och lagat mat så har vi gått några promenader, njutit av den varma solen, ätit glass, jag har färgat Jens hår, Jens har klipp sig, vi har gått runt i centrum där jag hittade massa saker som jag bara måste köpa när jag får mer pengar! Vi hann även med att kolla på en hel del film. De blev ett dunder bra veckoslut som gjorde mig helt super glad ända ner i tårna trotts att vi inte gjort så mycket utöver de vanliga, min Jens är bäst!


RSS 2.0