Ett knäpp med fingrarna

Mamma och jag har hjälpts åt att städa hela huset och åkte tillsammans till coop för att ge kylen en liten påfyllning nu inför helgen. Imorgon åker mamma iväg  till Umeå med bussen (brukar ju vara jag som åker till Umeå med bussen) och jag möter upp Jens som kommer från Umeå. Känns som att heladagen försvunnit i ett litet knäpp med fingrarna, lite trist med tanke på att mer än halva dagen kommer åter igen gå bort i jobb imorgon men ändå rätt skönt för de blir ju fortare fredag.

Mormor och morfar har köpt sig en ny liten hundvalp som jag och mamma skulle åka och kolla på idag men ingen var hemma så de får lov att bli en annan dag. Blev istället ett besök till morbrors nya lägenhet för att dricka en kopp kaffe samt ett besök  till moster och hennes familj. Trevligt att komma iväg en sväng.

Har inga fler planer inför kvällen, att ta de lugnt låter hur underbart som helst!

Måste komma ihåg att köpa köttfärss imorgon för de glömde både jag och mamma bort. Måste även komma ihåg att vattna alla mammas trädgårdsblommor i helgen för glömmer jag blir hon nog gode arg när hon kommer hem på söndag! :P 


Just another day

Humöret i veckan har verkligen varierat. Hemskt nere början av veckan med nu känner jag att deppen börja släppa.
Igår var jag på såpass bra humör så att jag for iväg till gymet direkt efter jobbet och resten av kvällen satt jag vid datorn och prata med Sofia. Den tjejen har verkligen ett hjärta av guld! <3

I Tisdags fick jag en present av farmor ;



Ny foundation från Dior! Min farmor är allt bra söt.



Nu är jag på jobbet och sitter och väntar på att dom sista minuterna ska gå undan så att jag får gå på lunch. Dock har jag glömt själva lunchen hemma men de finns bananer att äta och kaffe eller varm choklad i maskinen. De blir bra. Sen är de bara 3 timmar och 15 minuter kvar tills att jag slutar och därmed har jag bara 6 dagar jobb kvar för denna sommar, härligt med lite sommarlov igen. Speciellt nu då vi nästan har stekhet sol varje dag, från morgon till kväll.

Dagens planer ser ut så här;
* Sluta jobbet
* Gymet
* Handla mat
* Städa, tvätta, diska

Idag har hela min familj förutom mamma åkt till Umeå och kommer hem på söndag. Imorgon åker mamma också till Umeå och då har jag hela huset för mig själv.. nästan.. ska ju möta upp en liten filur vid namn Jens på busstationen imorgon runt 18.00, självklart stannar han över helgen så helt ensam blir jag ju inte. Vi har sett till så att vi får låna ena bilen så på lördag blir de Piteå havsbad samt lite shopping i Piteå stad skulle jag tro. Helgen kommer innehålla massa mys med baby ;*


Gissa vem..

SOM ÄR SUPER SUGEN PÅ EN UTLANDSRESA?!







Jag är helt sjukt sugen på att åka iväg tillsammans med Jens. Skulle inte göra något om någon ville ge oss en utlandsresa till något trevligt och mysigt ställe. Har kollat resor och priser på varenda rast idag och hittat många resor som är sjukt lockande men kostar på tok för mycket. Ikväll när jag kommer hem ska jag skippa att plocka ihop på mitt rum och söka resor istället. Jag mår bra av att drömma, jag förtjänar att drömma! Ge mig och min Jens en resa så blir vi båda hur glad som helst!

Tills vidare

Jobbet har gått super fort idag, redan lunch!

Hade fikarast runt 10.20 och då bjöd farmor på havrekaka med choklad på, drack varm choklad till, satt underbart gott i magen!

Dagens planer är att följa med farmor hem direkt efter jobbet, kusinerna från finland kommer till farmor ikväll så tänkte passa på att träffa dom en sväng :) Sen ska jag hem och plocka lite på rummet och skriva en inköpslista åt mamma. Hela familjen utom jag åker till umeå på torsdag så jag blir ensam hemma resten av veckan, eller inte riktigt ensam, Jens kommer på Fredag vilket jag verkligen ser fram emot :)

Gammalt

Jobbet gick super även om jag var lite trött. Jag var väldigt effektiv på mitt egna lilla vis. Kom hem och fixade lite i mitt rum, plockade upp lite saker och bytte sängkläder osv. Sen följde jag med mamma in tillstan och handlade, hade själv ärende till apoteket så snålåkte med henne så jag slapp ta cykeln eller gå. Sen resten av kvällen har jag suttit här och rensat bilder. Ojojoj säger jag bara. Hur mycket gammalt och roligt man kan hitta. Blev iaf att kasta bort 5362 bilder och jag har gått igenom cirka hälften men de tog mig ett tag så jag lessna och fortsätter imorgon.

tänkte faktiskt vara snäll och dela med mig (allting är oredigerat) ;


Augusti 08 (innan fotbollsträningen)


Augusti 08 (helt osminkad och ofixad i håret)


Januari 09 (mitt aningen längre hår som jag saknar)

Jag vill hem..

Varför blir aldrig någonting som planerat?


30 minuter kvar till lunch och min aptit är som bortblåst. Efter lunch är de 3 timmar och 15 minuter kvar tills dagen slut. Jag längtar hem!


Not a superhero

Varför ska jag alltid spela hjälte och stark när jag innerstinne inte alls orkar?
Varför stannade jag inte bara hemma.
Jag borde ha fattat när tårarna började spruta så fort jag såg mig i spegeln.
Stora påsar under ögonen av en fet sömnbrist, blod på kinden från ett sår i kanten av min näsa som tillkommit efter allt snorande igår. Näsan är stor och röd av svullnad, samma med ögonen. Ingen idé att försöka sminka över och dölja, mina mungipor hänger ändå ner till småland och tårarna ligger helatiden och trycker. Låt nu den här dagen gå fort så att jag sen får stänga in mig i mitt rum och inte visa mig på resten av kvällen. Ber en bön också över att inte en enda till människa försöker pressa fram vad de är med mig idag. Jag är inte alls på prathumör.

Gårdagen bestod av världens chocktillstånd, jag kunde inte alls tänka klart. Jag kunde inte tro att de var sant. Jag fattade ingenting, trodde att de var något dåligt skämt eller en illusion, inte fan kan jag måsta dras med de där nu också för resten av mitt liv.. men nej, jag vaknar upp idag igen till samma verklighet som gårdagen. De enda som är lite mer positivt idag är att idag kan jag verkligen fatta att det har hänt. Det som hände igår var verklighet, de har faktiskt inträffat och att mitt hjärta är trasigt var ingen dålig illusion, det tynger i mig. Hjärtat känns som en tungsten som vilken sekund som helst ska trilla ur min bröstkorg för att aldrig komma åter. Hjärtesorg.

so far away

Nickleback - far away

Hemma

Välkommen hem..

ditt liv är som bortblåst.

Rovaniemi

Bil resan var lite små tung eftersom att de var väldigt varmt. Vi stannade på ett fik efter vägen och åt underbara winerbröd med färska jordgubbar på, helt suveränt! När vi väl var framme (vi=jag och farmor) möttes vi av en ännu hetare sol. Blev att klä av sig lite och sen åka till affären och handla lite mat och andra nödvändigheter. Därefter blev det stranden.

Kvällens sysselsättning blev ansiktsmask, ansikts peeling, ben rakning och en lång varm dusch, hur skönt som helst!

Imorgon blir det stan för att shoppa lite, har ju fått lön idag, samt stranden ihopp om att få lite mera färg, jag börjar nästan bli blek igen.. Får skylla på att jag sitter inne på jobbet hela dagarna! :)

Hoppas alla får en bra helg!

Snart helg

Ännu en dag på jobbet avklarad. Dagen var istort sätt precis som alla andra dagar föutom att jag och farmor åt hämt mat till lunch. Jag åt en kycklingsallad och farmor en skinksallad, smakade super. Efter jobbet släppte farmor av mig på gymet och nu är jag ny duschad och hemma. Kändes lika roligt och lika bra att träna idag som igår, vet inte riktigt vad som har tagit åt mig.

Nu är väskan så gott som packad och imorgon har jag bara halv dag, slutar klockan 12.00. Blir att genast sätta sig i bilen och börja den 2 ½ timmars färden mot Rovaniemi. Det här är nog rätt elakt mot er som faktiskt har sommarlov och vill njuta av solen, men jag hoppas på typ regn eller iaf lite mulet väder under timmarna som jag måste åka bil imorgon, jobbigt att åka bil om de är varmt.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt eftersom att går kvällen blev 2-3 timmar längre än planerad. Så nu ska jag städa lite på mitt rum (vill ju inte komma hem till alla dammtussar på söndag) och sen åter igen bläddra igenom den nya h&m katalogen medans jag ser på några avsnitt one tree hill. Måste nog snart ta mig i kragen och beställa hem några nya boxar av oth, trotts att jag redan sett dom. Men ärligtalat, jag kan inte bli less dom!

Life will smile for you

När väckarklockan ringde 05.15 imorse så var jag helt pigg och utvilad, de kändes helt toppen för jag kan helt ärligt inte minnas när sist jag vaknade tidigt och kände mig utvilad och glad av att kliva upp. De lönar sig att gå och lägga sig i tid. Runt tio tiden satt jag på jobbet mitt i statistik arbetet, väldigt konsentrerad på vad som stod på dataskärmen och mitt i allt börjar marken under mig, skärmen, bordet, ja, allt började att skaka. Första jordskalvet/jordbävningen jag känt av. Synd bara att de tog slut så fort, den lämnade mig iaf med ett leende på läpparna. Tyckte att de var rätt häftigt.

När jag kom hem efter jobbet väntade ett lönebesked på köksbordet, angående jobbet som lägerledare i början av sommaren, jag kan bara säga att jag hade väntat mig en typ 4 gånger mindre lön. Så gissa om jag är nöjd? Sen väntade även nya h&m katalogen och självklart var jag tvungen att kolla igenom hela och jag hittade mängder av saker som jag bara måste ha, men inte just nu. Nu ska jag njuta av att faktiskt ha pengar!

Kom nyss hem från gymet. Första gången sen jag fått sommarlov tror jag? Hursom helst så köpte jag ett nytt gymkort och de känns helt underbart, de var så skönt att äntligen bli av med lite överskotts energi och känna hur musklerna fick kämpa. Blir en sväng till gymet imorgon också och för första gången på länge känner jag verkligen peppen!

Frågade även om jag fick sluta tre timmar tidigare på fredag och sen jobba igen dom timmarna genom att ta några dagars kortare lunch. Bestämde mig för att åka och hälsa på min faster, kusiner och hennes man i Finland. Känns bra, riktigt bra, jag mår alltid så bra där. Deras hus är som mitt andra hem där jag alltid är välkommen men nu var de tyvärr väldigt längesen som jag vart dit och hälsat på så nu blir de en liten resa över helgen till Rovaniemi.


Världens sötaste kusin! ♥

The best thing with being me is having you



4 månader
Jag älskar dig! ♥

Det handlar om att prata sönder nätter, om att sätta på en film om och om igen för att storyn hela tiden tappas bort bland kyssar. Att låta abstinensen till varandra döda känslan av trötthet. Det handlar om att älska smaken av någon annans läppar. Om att brottas bland kuddar och att älska att förlora, bli nedtryckt i dunet och kysst över hela kroppen. Det handlar om att kunna kyssa bort sårigheten, om att viska du är vacker tusen gånger varje natt och mena det lika mycket varje gång. Att plötsligt finna ljusglimtar i den gråaktiga världen och att ständigt ha tusen fjärilar i magen. Det handlar om att tappa bort sig i någons famn och aldrig vilja hitta vägen ut.



Lång promenad

Blev en 2 mils promenad i stekande sol. Tro mig, trotts att de "bara" blev en promenad och inget springa så känns de ändå lite i benen plus att de var så varmt ute så jag trodde att jag skulle svimma flera gånger om. Äntligen har vi stekande sommarsol igen!

Nu är jag ny duschad och tänker lägga mig i soffan och se på tv, de förtjänar jag!

På jobbet

Halva dagen avklarad och jag har några få minuter luchrast kvar. Bara en halvdag kvar och sen ska jag hem och ta tag i träningen. Antingen drar jag iväg en sväng till gymmet (ytterst tveksamt eftersom att dom har så konstiga öppettider på sommaren) eller så drar jag ut på en mils joggingrunda och avslutar med lite hantlar och situps (mest troligt). Vi får se vad eftermiddagen/kvällen har att erbjuda senare.

Nu tillbaka till jobbet!

Helg med älskling ;*

I fredags efter jobbet mötte jag upp Jens på busstationen för att sen gå hem till mig och få i oss lite middag och sen ta bilen in till stan för att se Harry Potter på bio. Precis som med alla andra filmer så var boken bättre än filmen, precis som de ska vara, right? Eftersom att många som sett filmen har klagat på slutet så förväntade jag mig ett kasst slut på filmen.. men icke. Vad hade folk förväntat sig? Filmen slutar på ett sätt som får en att längta och se fram emot nästa film. Självklart så rekomenderar jag filmen, de är ju Harry Potter vi pratar om, alla bör se alla filmer! Stora pluset med den här filmen var såklart att jag hade min baby i stolen bredvid, mys ;*

Vi sov bort halva lördagen för att sen duscha och fräscha till oss och åka in till Kalix lilla centrum för att handla lite gott till kvällen och ingredienser för att baka kladdkaka till efterrätt. Blev tacos till middag och kladdkakan skulle bli efterrätt men ingen orkade äta så vi åkte in tillbaka till vårat lilla centrum för att hyra två filmer. Under filmernas gång då vi inte var lika mätta fick en bit kladdkaka lov att åka ner i magen samt lite godis :)

Precis som alla andra gånger då vi måste åka ifrån varandra så tog de emot. Jag pussade min man hejdå på busstationen och åkte hem för att storstäda mitt rum och byta sängkläder. Duschade där efter och nu sitter jag här med några melonbitar och funderar på att se lite film innan jag ska sova. Jobb imorgon, en vecka avklarad, tre veckor kvar!

Bilder kommer vid ett senare tillfälle, usb-ingångarna på datorn vill inte riktigt :(

Biokväll



Idag kommer min baby hit och då blir de Harry Potter på bio som fredags mys :]

Vad ska alla andra hitta på ikväll?

Inget blev som planerat, men de blev bra ändå

Dagen blev inte riktigt som planerad. Kinamat till lunch blev de men inget bad, visade sig att vi läst gymmets öppet tider och inte simhallens. Nåja, blev istället en sväng till IKEA med farmor, fick med mig en lattemugg som jag kallar de plus en ny röd lampa som jag en gång i tiden haft men tappat i golvet så den gick i tusen bitar. Nu har jag nyss kommit hem och vill ut och springa, massa överskottsenergi att göra mig av med men de spöregnar ute så nejtack, jag vill inte bli sjuk. Så de blir melon, äppeljuice och oth istället :]


Jobb jobb jobb

Godmorgon allihopa! :)

Gissar att majoriteten ligger och sover just nu. Själv har jag varit vaken sen 05.30 och sitter just nu på jobbet. Blir kinamat med farmor till lunch och efter jobbet blir de att åka och simma. Resten av kvällens planer går ut på att städa mitt rum, de är stökigt och dammigt för att sen lägga mig runt 20.00-21.00 tiden för att se oth och 22.00 stänga av och sova. Jag är trött varje dag trotts att jag lägger mig runt 23. Alltså måste jag lägga mig ännu tidigare. Aja, nu ska jag sätta igång med dagens arbete och hoppas på att de går fint. Idag från morgon är jag ensam på kontoret så jag hoppas att de går vägen, jag ska vara riktigt duktig och effektiv idag :]

Dag 3 på jobbet

I morse då jag åkte till jobbet så sken solen men det åskade och mullrade. Runt ett tiden började de spöregna konstant i en timme, riktigt spöregn. Så nu på eftermiddags rasten bjöd farmor på chokladkaka, blev att dricka oboy till. Mums!

Cirka en timme och femton minuter kvar sen är dagen slut och då åker jag hem till farmor för promenad så jag hoppas på att regnet håller sig borta för jag behöver verkligen komma ut lite eftersom att jag sitter inne och jobbar hela dagarna.

Jens kommer hit på Fredag och då blir de Harry Potter på bio, det ser vi fram emot! Något roligt mot veckoslutet iaf :)

Första dagen avklarad

Första dagen på jobbet är nu avklarad och snart väntar nästa. Jobbade från 07.45-16.00 åt middag och gick sen ut på en lite över två timmars promenad med mamma. Var faktiskt riktitg kul, länge sen som jag fick prata så mycket med mamma. De visade sig också att vi har väldigt lika åsikter i mycket. Imorgon är det mera jobb och direkt efter jobbet ska jag dra mig till sporthallen för lite simning. Hade tänkt att jag skulle försöka komma igång nu igen, jag vet ju att jag kan! :)
Nu väntar sängen och några avsnitt oth innan jag somnar. Godnatt allihopa!

Glass är bra för själen

Eftersom att jag börjar jobba imorgon och behöver gå och lägga mig betydlig tidigare än vad jag gjort dom senaste veckorna så har jag valt att ha en riktigt avslappnad kväll för mig själv.



Prövade min hårinpackning från Bed head som doftar pepparmint. Hur bra som helst! Något som jag verkligen rekommenderar för den som letar efter en bra hårinpackning. Gjorde mig även en ansiktsmask och nu ska jag äta glass medans jag ligger i min säng och ser på film.

Klick klick

Eftersom att jag satt och klicka runt på massa sidor hela kvällen igår blev jag grymt sugen på att klicka hem lite saker och eftersom att jag hade ett presentkort på Nelly.com som skulle ha gått ut den 16:e, alltså om 4 dagar så passade jag på att utnyttja det idag. Klickade hem den här söta klänningen;

http://nelly.com/productInfo.asp?qProductId=475023&qProductColorId=92


Gick inte att ladda upp bild på klänningen så får lov att bli en länk istället.
Presentkortet täckte dock bara frakten, postförskottet och sen blev själva klänningen 2 kr billigare. Så nu äre bara att vänta 2-3 dagar (leveranstiden) och sen får jag paket i brevlådan! :)

Lördags gott



Bakade kakor, har ingen aning om vad kakorna kallas.. om dom liksom har något namn eller så. Kakor utan namn. Hur som helst, nu sitter jag här med två kakor och några melon bitar och tänker snart förflytta mig till sängen för lite filmtittande, blir att se Twiligt för typ sjuttioelfte gången.

Dagar som idag

De är dagar som idag som jag önskar att jag var några tusenlappar rikare och kunde sitta och klicka hem en massa kläder och grejer för skoj skull. Hittar hur mycket fint som helst och känner behovet av pengar. Tur jag börjar jobba på Måndag så att jag kan trösta mig med att pengarna faktiskt är på ingång.

Jag har verkligen ingenting att göra ikväll, absolut ingenting. Mamma har dragit iväg med cykeln och körtkort äger jag inte så jag tar mig inte heller iväg på några längre turer. Tänkte först att jag skulle dra mig ut i den varma solen som tyvärr inte är riktigt lika varm längre och springa men alltså, det är lördag eftermiddag snart kväll, roligare ska man väl ha en lördags kväll?

Eftersom att jag tidigare i dag skickade ett gb till Elin och frågade hur man bakar kakorna som hon bjöd på till vårat försenade midsommar firande i Stockholm och nyligen upptäckte att jag fått svar så ska jag nog ställa mig i köket och baka medan jag poppar lite gammal musik i stereon i köket (har som inte speciellt mycket till ny musik på cd-skiva).

Hoppas att era kvälls planer ser bättre och ljusare ut än mina! :)

Stekande sol och drömmar om uggs

Nu har solen hittat tillbaka och jag låg nyss ute och stekte tillsammans med några havrekakor som jag doppade i mjölk, riktigt gott!

Fyskam på mig, mitt i sommarvärmen sitter jag och drömmer och letar uggs



Jag har liksom bestämt mig för att börja små spara lite pengar, för jag vill ha dom där mellan bruna uggsen och dom går på 1799 kronor. Men när snön kommer så ska dom allt sitta på mina fötter, de har jag bestämt! Blev ju som utan förra vintern eftersom att jag var så seg på att börja leta och när jag började leta var allt i min storlek slut. Men i år ska jag vara tidig och köpa dom redan i augusti/september tror jag :)

Hurtbulle

Tänk om alla dagar kunde vara lika hurtiga som idag. Började min morgon med att cykla till farmor, cirka 1.5 mil, inte speciellt långt med cykel men ändå. Väl framme så tog vi oss en 45 minuters promenad och efter det så målade vi våra naglar och drack kaffe ute i solen som helt plötsligt kommit på besök igen. Sen fick jag faktiskt hämtning och på hem vägen hämtade jag ut mitt paket på posten så nu är jag ett linne, en väska och ett par örhängen rikare. När jag kom hem njöt jag en stund av paketets innehåll och prövade linnet för att sedan ta mig en promenad ner till stan för att köpa vattenmelon och honungsmelon. När jag kom hem la jag melonerna i kylen för att sen byta kläder och dra på mig joggingskorna och dra iväg på en tur efter strandpromenaden, väldigt länge sen men det känndes riktigt bra och jag lyckades orka springa en mil trotts mitt otränade skick, men de tog emot flera gånger, ibland är de tur att man är envis!

Just nu är jag ny duschad och sitter här med spotify igång och äter melonbitar. Tänker lägga mig någorlunda tidigt ikväll för att börja vända tillbaka dygnet inför jobbet som börjar på Måndag så blir nog film eller läsa bok ikväll.

Hemma

Nu har jag spenderat yttligare några dagar till av mitt sommarlov nere i Umeå med min man. Tiden har varit underbar och riktigt mysig. Den här gången så åt vi kina mat, shoppade lite, promenerade, såg massa tv och film eftersom att det regnade konstant nästan helatiden.

Nu så här hemma har jag de rätt skönt (kom hem i onsdags). Försöker slappna av och njuta av mina sista lediga dagar, på måndag börjar jobbet och fortsätter en månad framöver. Fast igår var jag ändå så lite hurtig och tog mig en 1 timme och 50 minuters promenad och idag ska jag ta mig en cykeltur på en mil (ska och hälsa på farmor) plus att jag ska ta mig den där långa promenaden igen för jag har ett paket att hämta ut på posten, lite hurtigt iaf. Idag fyller även mammas pojkvän år så det blir nog besök av mormor och morfar plus tårta. Men jag tror jag ska skippa tårtan, har ätit godis, glass, hamburgare och annat flott nu dom senaste dagarna så suget på tårta är inte så stort om jag ska vara ärlig. Blir kanske istället en melonbit ikväll tillsammans med lite film. Får se vad kvällen har att erbjuda.


Fick med mig gotta från Umeå. Eller iaf vanilla coke, har faktiskt inte ännu smakat cherry coke men innan helgen är slut så har jag nog gjort det!


Bye bye igen! :D

Luleå igår blev sjukt nice och nu har jag just packat väskan och ska snart åka till min farmor för att häla på. Mina kusiner från finland har kommit till farmor idag och en av kusinerna fyllde år förra veckan så jag och syster ska dit och sova över samt ge paket och fika cupcakes som jag bakade igår :) Imorgon skjutsar faster mig till busstationen, åker till min man imorgon :] Vi hörs när jag kommer hem!

Stockholm, Umeå

I söndags kom jag hem från min Stockholms och Umeå semester. Eftersom att det finns så mycket underbart och mysigt att berätta så har jag inte riktigt orkat ta mig an bloggandet, det är ju så fint väder ute och jag har inte riktigt orken att sitta inne. Men nu så tänker jag iaf försöka sätta ihop några textstycken om min resa med min sötnos.

Runt kanske 20.45 torsdag den 18:e landade mitt plan på arlanda. När jag åker ner för rulltrappan mot bagehämtningen fick jag se min baby stå med sin lilla röda väska vid rullbandet där bagagen skulle rulla runt och väntade på mig. Hjärtat tog ett stor glädjeskutt och när våra händer nuddade varandras , då var allting precis som det ska vara, Jens och jag tillsammans. Blev att ta flygbussarna till centrum och sen tunnelbanan till Skarpnäck där vi skulle bo hos min gudmor och mina småkusiner. Shigo mötte oss på tunnelbanestationen och tog med oss till lägenheten. Väl framme åt vi smörgås och drack te för att sedan gå och lägga oss för att orka med nästa dag.

Fredagen, midsommarafton, klev vi upp hyffsat tidigt för att ta bussen till farsta strand och shoppa i gallerian i centrum. Men till våran besvikelse så var allt i hela gallerian stängt förutom åhlens och hemköp. Ingen av affärerna var speciellt lockande så vi tog istället tunnelbanan till centrum där vi hade lite mer tur iaf. H&M, gina tricot och andra lite större kedjor hade stängt men carlings, jc, PUB och lite annat smått och gott hade öppet. Lunchen blev burger king mat eftersom att Jens gillar barger king, dock hatar jag de och åt bara glass. Väl tillbaka i Skarpnäck hyrde vi film (Wallander skulden) och köpte oss en varsin godispåse för att sedan efter middagen som blev Maxmat bädda ner oss i soffan och mysa med film och godis och sedan somna gott i varandras famnar.

Lördagen, midsommar dagen, var alla affärer stängda och vi gjorde inga chansningar på att något annat skulle ha öppet heller så vi tog oss en välförtjänt lång sovmorgon för att sedan gå till coop nära och köpa frukost bröd (vi hade lägenheten för oss själva dom två första dagarna). Sen resten av dagen blev slappa framför tv:n fram tills att det var middags dags, även tjejmiddag med en kille ;D Shigo bjöd på försenat midsommarfirande, blev mat, nybakade kakor och daim tårta till efterätt. Prövade även på rosé vin, vilket inte var någon höjdare i mina ögon, jag är nog för ung för sånt :P efter maten blev det musik, prat och drinkar tills jag och Jens tyckte att det var dags att gå och lägga sig för att orka med morgondagen.

På söndagen gjorde vi ett nytt försök på farsta strands galleria och det var öppet men det var inget direkt lyckat försök. Ingen av oss hittade någonting alls, rätt konstigt med tanke på att det var stockholm och där brukar jag iaf alltid hitta mängder av saker. Efter farsta strand tog vi en till sväng in till drottninggatan och stockholm centrum för att åka tillbaka till Skarpnäck helt tomhänta. När vi kom tillbaka till Skarpnäck hade mina småkusiner och min gudmor och hennes man kommit hem från deras tripp till skärgården för att fira midsommar. Middagen blev pizza, något som satt sjukt bra i våra hungriga magar. Kvällen avslutades med lite tv tittande.

Måndag, min och Jens 3 månaders dag! <3 började med barnvaktssittande för att sedan spendera resten av dagen på grönalund.  Vi åkte till grönalund runt 12 tiden och stannade tills att det stängde runt 22.00. Nu har jag åkt allt som grönalund har att erbjuda, vågade även åka extrem i år. Vi prövade även på grönalunds nya åkattraktion INSANE, jag lovar första gången var det verkligen helt INSANE! Jag skrek så mycket så att paret i "vagnen" framför dog av skratt när min och Jens åktur var över. Tyckte att det var sjukt läskigt första gången men när jag åkte den för fjärde gången skrek jag inte alls utan njöt istället av adrenalinkickarna och magpirret som karusellen gav.Vi åkte även kärlekstunelln, var första gången för oss båda och jag måste då säga att det var riktitg mysigt, mycket mycket bättre än jag förväntat mig. Vi spelade även lite, själv vann jag en nyckelrings nalle och en grönkanin och Jens vann en pumpa som lät så fort man tog i den samt en grön krokodil, jag fick båda hans vinster! Söt som han är. Åt även varsin sockervadd och blev kladdiga på fingrarna :P Vi tog djurgårdsfärjan både dit och hem. Istället för att ta tunnelbanan från slussen tog vi oss en kvällspromenad genom gamla stan och tuggade på godisremmarna som vi köpt med oss från grönalund. Bättre 3 månaders dag kan man inte ha! Jag älskar min man, han är bäst och mysigast! <3


Puss ;*



Sockersöt <3


Världens sötaste sockervaddsätare!


INSANE!


Jens åker frittfall :)

Pumpan som Jens vann åt mig


Tisdag, även våran sista hela dag i Stockholm, började med ett besök till Skärholmen. Vi åt varsin glass och gjorde oss varsitt och ända fynd. Jag köpte mig en ny hood som jag förövrigt är super nöjd med och Jens köpte sig ett skärp. Resten av dagen spänderade vi åter igen på drottninggatan och runt om i stora centrum. Åkte tillbaka till Skarpnäck för att bli bjudna på underbar middag. Blev stekt kyckling med klyftpotatis och mangosås till, helt super! Fick även jordgubbar med vaniljglass till efterätt. Mätta och belåtna tog vi tunnelbanan till gamla stan för att gå runt och mysa, det var ju trotts allt våran sista kväll och gamla stan är så sjukt mysigt om kvällen. Vi letade länge efter ett Café som serverade lite lyxigare glass än mjukglass och hittade ett perfekt ställe som sålde super goda banana splits. Med varsin banana split i magen tog vi oss en promenad mot vattnet för att gå till kungsträdgården men påväg dit i en hamn fann vi istället The poodles som spelade och blev kvar där för att se deras spelning. Kvällen blev riktigt lyckad!


Glass ätande i Skärholmen


Café i gamla stan


Min banana split


Jens banana split


The poodles

Jens i gamla stan

Onsdag, dagen då det var dags att packa väskan för att åka hem. Okej, riktitg så blev de ju inte. Vi åkte in till Stockholms centrum för att köpa blommor till dom som vi bott hos och för att köpa mer jordgubbar och glass att bjuda på innan vi åkte hem som tack för att vi har fått vara där. Efter det så var det inte så mycket mer än att åka in till centrum och den här gången med väskorna för att sedan återigen ta flygbussarna fast den här gången mot arlanda. Sen blev vi sittandes på arlanda ett bra tag eftersom att planet var försenat och vi var rätt tidiga. Sen landade vi båda i Umeå där Alex väntade på oss och gav oss skjuts hem till Jens. Hemma hos Jens blev det kvällsfika och film tittande resten av kvällen.

Torsdag blev en dag där vi tog oss sovmorgon för att sedan lägga oss ute i stolen och steka lite. Åkte sedan en sväng in till stan för att köpa Jens systers födelsedagspresent. Middagen blev kebab hemma hos Jens och efter det blev det stranden för årets första dopp. Fick oss även besök av en grön larv i vårat stekande.



Fredag blev en dag då vi stekte ännu mera och köpte oss godis och såg film, för en gångsskull var det ingen skräckis eller sådär som vi såg, för nu var det jag som valde film så det blev step up 1 som jag redan hade sett men inte Jens :P

Lördag bestod av en sväng in till centrum för att gå i lite affärer. Jag fick med mig hem ett nytt linne och nya shorts, behövligt! På kvällen blev det mys fika på wayne´s coffee och Transformers 2 på bio. Efter bion blev det även att se film hemma hos Jens, midnight meat train, riktigt äcklig film tycker jag! Som tur var kunde jag krypa ihop i Jens armar och somna riktigt gott trotts alla snuskiga styckningar som jag fick lov att se i filmen ;D


Jens morotskaka och min kladdkaka, fikat innan bion

Söndag var en jobbig dag.. dags att åka hem efter en så lång och mysig tid tillsammans. Men alltid så ska man ju åka hem någongång. Bussen var jobbigare än vanligt eftersom att det var stekhett.. tur att jag hade köpt med mig massa vatten! Sen när jag var hemma runt 22.00 hade jag massa kläder som skulle tvättas och en stor väska som skulle packas upp. Sen hade ju även Jens mamma varit snäll och gett mig två nya filmer att ta med mig hem, så ena filmen såg jag innan jag sen somnade av ren utmattning :P

Igår var en skrot dag där det inte hände allt för mycket och vädret i Kalix var inte mycket att hurra för. Däremot så har idag varit en rätt bra dag med stekande sol. Började min morgon med några timmars solande för att sen åka med mamma och syster och hälsa på mormor och morfar där vi blev bjudna på glass och fika. När vi kom hem var det jag som stod för middagen, jag lagade kyckling soppa med nudlar, suveränt gott :] Efter maten åkte jag på egenhand till farmor, tog även med mig middagen som jag lagat åt henne också eftersom att jag är expert på att göra påtok för mycket mat :D Hos farmor var jag hurtig och tvättade bilen, klippte gräset. hjälpte henna att vattna i trädgården och fixa med ena blomrabatten. Planerna för morgondagen är också helt suveräna trotts lite ändringar, var superlänge sen som jag gjorde något med min "riktiga" familj, liksom utan alla plast syskon och sådär så imorgon ska jag till luleå för att sälja mitt tre dagars pass till PDOL åt en tjej och mamma och min syster hade lovat att följa med för att sen ta en vända i luleå centrum och ha en riktigt mys dag med familjen.. luleå blir av men det blir inte riktigt som vi tänkt oss. Jag hade nämligen tänkt att baka cupcakes ikväll men det fattades några ingredienser som jag och mamma skulle åka in till stan för att handla, ja då har själklart blien gått sönder.. helt plötsligt bara sådär, trotts att vi änvände den typ 20 minuter tidigare då mamma skulle hämta mig från farmor. Helt sjukt, alltså vi har inte någon gammal skrutt bli eller som man liksom förstår om den skulle braka samman. Men ja, de finns ju buss, så imorgon blir det att kliva upp tidigt för att ta bussen och ha en heldag med mamma och syster i luleå. Jag ser faktiskt fram emot att få vara med min mamma och min lilla syster, det ska bli mys!

RSS 2.0