Pink tulips

 
Mina fina tulpaner. Är förvånad över att dem fortfarande lever då tulpaner inte är kända för att ha en vidare lång livstid. Måste bli bättre på att köpa hem snittblommor då jag tycker att det blir mycket hemtrevligare med lite färgglada blommor i hemmet. Brukar ni köpa hem snittblommor?
 
Har precis sett eldsjälsgalan på tv och avnjutit en bit nybakt äppelkaka och ett glas mjölk. Kändes lite roligt att en gubbe från Kalix var nominerad och dessutom vann årets eldsjäl. Grattis grattis! Nu ska jag faktiskt hoppa ner mellan lakanen och göra mig en tidig kväll då jag bokat in mig på ett corepass tidigt imorgonbitti. Tänkte vara lite smart och göra bort träningen före skolan då jag har en lång skoldag imorgon och jag gärna har fredagskvällen ledig för fredagsmys. Natti natti!

The spring is just around the corner..

Det har varit plusgrader ute i flera dagar nu och man kan inte låta bli att hoppas på att det håller i sig så att vi får lite vår och sommar snart. Med tanke på alla flera meter höga snöhögar utanför förnstret så anser jag att det inte är vår riktigt ännu men snart.. snaaart.
 
Jag hade en sån bra dag igår. Det var en helt fantastisk onsdag trots att inget speciellt hände. Jag tog en lång promenad ute i solen och mamma sällskapade på andra sidan luren. Hon är allt bra den där mamman. Fortsatte min dag med att tvätta kläder, laga middag och sen var det dags för dagens träningspass, plågade magmusklerna under ett pass core. Anton hämtade mig efter träningen så att vi kunde åka till Eddahallen och testa på deras badavdelning. Det var verkligen fräscht, hade inte alls förväntat mig så många bassänger och ett så fräscht badhus. Hade dessutom helt och hållet glömt bort hur skönt det är att simma några längder och sedan kunna avsluta med några minuter i bubbelpoolen och bastun. Har en känsla av att nästa besök till Eddahallen inte är så långt borta. När vi lämnade badhuset 2 timmar senare var vi lagomt slut i våra kroppar och ganska trötta så vi åkte och snabbhandlade lite på coop, hämtade två paket på mackvägen och sen hem för att duka upp ett mysigt kvällsmål. Därefter måste vi ha somnat så fort vi la oss ner i sängen, trötta men nöjda.
 
I Lördags köpte jag hem tulpaner och dem är fortfarande så fina. Den perfekta rosa färgen och gör sig så bra i vårat kök. Finns inget bättre än att ha färska snittblommor i hemmet.

Små citroner gula

Anton jobbar så sjukt mycket just nu vilket leder till att han endast är ledig varannan helg. Vilket i sin tur leder till väldigt lite tid för oss att hitta på saker tillsammans.
 
I helgen (två dagar sen alltså) var det hans "jobb-helg" men vi ville ändå försöka hinna med att göra något mysigt tillsammans så på fredagen såg vi filmen, små citroner gula på bio, alltid mysigt med bio! Tycker också att filmen var riktigt bra för att vara svensk. Vi såg ju filmen Ego för några veckor sedan på bio, även det en svensk film, och måste säga att sverige faktiskt börjar leverera lite filmer, äntligen!  Men för att återgå till våran mysiga helg så bestämde jag mig för att även om Anton slutade 21.00 på lördagen så skulle vi lyckas klämma in lite lördagsmys efter det. Vilket slutade med att jag överraskade honom med en sen (väldigt sen) middag. Lyckades kocka ihop lite hasselbackspotatis, en helstekt fläskfilé och en champinjonssås till det. Inspirerades lite av fredagens bio och bjöd på en citronmarängpaj till efterrätt. Helgen blev med andra ord så bra som den bara kunde bli!
 
I söndags gjorde jag comeback på gymmet. Igår (måndag) blev det både 40min core och 50min spinning. Idag är mina magmuskler så sjukt ömma och jag vill helst av allt bara ligga i soffan och inte röra mig en meter, gör ont varje gång jag vrider på överkroppen. Imorgon är jag inbokad på ännu ett pass 40min core och hoppas även på att solen ska titta fram imorgon också så att jag kan ta mig en härlig promenad och samla på mig lite extra D-vitamin!
 
Dinner and a movie, classic. Vi fick dock dela upp de på två dagar, men det var ändå mys.

130221

Första dagen på riktigt länge som jag har kunnat lägga studierna på hyllan. Det firade jag med att storstäda badrummet och baka en blåbärs paj till min älskade :}

När middagen var intagen och lägenheten skinande ren begav vi (läs: jag och Anton) oss ut på en liten promenad till Coop för att handla ingredienser till morgondagens middag. Några tidningar samt årets första färska jordgubbar trillade också ner i kundvagnen. Avrundade kvällen med en dusch och soffmys.


Eufori

Min onsdagmorgon kunde inte starta bättre. Just nu befinner jag mig i någon typ av lyckorus så jag ser t.o.m fram emot att storstäda lägenheten idag och jag tror banne mig att jag ska vara extra huslig och baka något också. Bara för att jag är så jävla glad. Ja jag svär,för jag kan inte sätta ord på hur sjukt glad jag känner mig just nu.
 
Varför detta lyckorus tänker ni nu? Jag klarade den där jävla kalkylering och budgeteringstentan..!! Lämnade tentasalen med väldigt blandade känslor och personligen så tyckte jag att min prestation lutade mot ett underkänt och har burit på den dåliga känslan i flera veckor.. så när jag idag vaknar upp och får syn på detta lyckobesked på mejlen så kunde jag inte göra annat än att skutta runt i lägenheten och tjoa av lycka! Nu är det bara en tenta kvar samt ett examensarbete så är denna utbildning över! Jag är så jävla nära nu. Känns fantastiskt.

Pretty little liars

 
Drunknar i skolarbete och försöker hinna med ett liv vid sidan av.. inte det lättaste alla gånger kan jag ta och meddela. Har precis skrivit klart ett av två arbeten som ska lämnas in imorgon och ska snart sätta mig och fixa det sista på det andra arbetet så att jag kan vara helt ledig ikväll. Har avslutat de flesta kvällar dem senaste veckorna med ett eller några avsnitt PLL. Började morgonen med att se s03e19, så nu är jag ikapp och väntar med spänning på vad det nya avsnittet har att erbjuda. Trodde aldrig att serien skulle vara så bra som den faktiskt är. Hade inga som helst förväntningar när jag började se serien men tusan så bra den är. Kan varmt rekommendera den till alla serienördar där ute.

Skoltröttis

Det var meningen att den här veckan skulle bestå av flera timmars pluggande varje dag men så har det inte riktigt blivit. Har lyckats skrapa ihop några timmars pluggande men det känns inte som att det riktigt räcker och imorgon är det tenta. Har ingen annan än mig själv att skylla så idag hittar ni mig med näsan nerkörd i skolböckerna och kaffekoppen vid sidan om. Ska försöka trycka in så mycket som möjligt nu under dagen så att jag kan hänga med Anton till Coop och handla och hjälpa till med fredagsmiddagen efter att han slutat jobbet. Då var det väl bara att sätta igång då! ;D

Being in love is the best feeling in the world.

Igår blev det biomys med älskling, vi såg den svenska filmen Ego. Väldigt bra film för att vara svensk tycker jag.

Idag bestämde vi oss för att fortsätta myset med middag ute på stan. Prövade maten på Olarys, jag tog en fajita pita och Anton en pasta alfredo. Vi båda lämnade restaurangen mätta och belåtna. Nu avrundar vi denna mysiga helg med film och en kopp te hemma i soffan. Imorgon är det bara att tvinga sig själv att sätta igång med tenta pluggandet, åter igen..

Hoppas att ni alla haft en riktigt bra helg!
 

A small part of our bedroom

 
Här ovan kan ni se bilder på sängen och gaveln som vi köpte på MIO i början på december. Väldigt nöjd med både säng och gavel måste jag erkänna.
 
I Februari förra året flyttade vi in i våran nuvarande lägenhet och nu ett år senare börjar vi känna oss ganska nöjda med inredningen. Letar dock fortfarande efter snygga krukor till blommorna i köksfönstret (hur svårt ska de vara??), taklampa till vardagsrummet och andra små detaljer.. men vi är ganska klara med alla möbler.
 
Sovrummet är i alla fall nästintill helt klart. Fattas bara lite tavlor. Har redan köpt ramar och fixat motivet till en av två tavlor som ska upp på väggen i sovrummet, väntar bara på att mamma skall ge mig motivet till den andra så att vi kan hänga upp båda på väggen samtidigt. Tror att det kommer att bli riktigt bra när allting är helt klart.

130201

Meningen var att jag skulle plugga idag men ännu har jag inte öppnat böckerna och det ser inte ut som att jag kommer att göra det idag heller. Får ta tag i studierna i helgen istället.
 
Istället för att plugga så har jag planterat om blommorna, städat i förrådet, diskat och städat köket och omorganiserat lite här hemma. Nu ska jag ta mig en kaffe-paus och invänta älsklingen som snart avverkat sin första dag på det nya jobbet,så att vi kan ta tag i projektet nedan och eventuellt några andra små fix i lägenheten som jag gått runt och funderat på ett tag nu men inte tagit itu med. Måste ju rådfråga sambon före jag börjar göra om saker åting i vårat hem ;)
 
 
Här ovan ser ni mitt nuvarande projekt. Köpte dessa gamla stolar för två veckor sedan och meningen är att jag ska fixa till dem och måla dem vita. Den ena stolen ska vi ha i sovrummet och den andra ska vi mest troligt placera ut i vardagsrummet.. återstår att se när dem är klara. Så detta är min fredagskvälls sysselsättning.
 
 

RSS 2.0