120131

Två veckor, två tentor och fem andra skoluppgifter är nu undanstökade. Oj så skönt!

Har dock stressat som en dåre idag. Men nu har jag äntligen lite tid att andas ut före min buss går hem mot Kalix. Anton åkte från Skellefteå i morse efter att ha varit här sen i fredags och nu åker jag efter. Beroende av närhet eller vadå? Nej. Det är faktiskt inte riktigt så det ligger till, utan fick idag veta att vi inte har några fler föreläsningar förrens nästa vecka på månadag och just nu har jag något super snajsigt på G så måste åka hem till Kalix och fixa lite så att allting blir som jag vill.

Nu måste jag packa ner datorn och börja röra mig mot bussen.. Sista chansen att ta mig hem idag och jag måste se till att jag är i Kalix senast imorgonbitti så vill ogärna missa bussen!

120125

Inga föreläsningar på schemat idag men ändå sitter jag på skolan och har gjort det i snart en timme. Tänkte att det var lika bra att sätta sig ner i lugn och ro med alla skolböcker och försöka plugga till tentan som är på lördag. Börjar ju faktiskt bli lite bråttom känner jag, bara två dagar kvar efter idag.

Låg vaken två timmar längre än vad jag planerat igår och läste in mig på externredovisning och eftersom att jag tyckte att det var väldigt bra gjort av mig då jag var väldigt trött igår så unnar jag mig en liten bloggstund såhär på morgonen. Det var längesen som jag har haft tid över för att läsa bloggar och bara slösurfa runt, så idag avsätter jag lite tid för det helt enkelt.


Kvällens sysselsättning



Ligger just nu i sängen och läser boken som jag köpte i fredags. Läste det mesta redan på fredag kväll/natt men bestämde mig igår kväll att jag skulle läsa boken från punkt och pricka så det är vad jag sysslar med just nu, samtidigt som jag smörjer in benen i body butter med doft av passionsfrukt.

Ni har väl inte missat att det är 50% på många varor på the body shop? Jag har lyckats köpa på mig ett litet mini lager av några favoriter, body buttern här ovan är en av mina abosluta favoriter. Vilka är era favoriter?

Reach high, for stars lie hidden in your soul. Dream deep, for every dream precedes the goal.

Godmorgon till alla nyvakna där ute.

Det var med nöd och näppe som jag snörde mina ben över sängkanten 06.15 imorse. Tanken på att jag inte börjar skolan förren 13.00 idag ekade i mitt huvud och en röst i mitt huvud sa att jag gott kunde ta och ligga kvar i sängen några timmar till. Jag skulle ju ändå hinna iväg och träna före föreläsningen. Men den andra rösten i mitt huvud sa åt mig att jag hade lovat mig själv igår kväll att jag skulle kliva upp när klockan ringer och bara snöra på mig träningskläderna och bege mig till friskvårdskompaniet. Det är ju mycket mindre folk om mornarna jämfört med eftermiddagarna. Så jag tog mig upp och hann med att träna ca 1½ timme plus 10min stretching.

Åt nyss en underbart god och mättande frukost i sällskap av en film. Nu tänker jag ta mig kaffe kopp nr2 och sen börja fixa mig så att jag är redo för att fånga dagen. Jag har en lång introduktion av den nya kursen som börjar idag och därefter är det bara att åter igen sätta näsan i böckerna för det nalkas tenta på lördag. Jajemen, tenta på lördag trots att jag hade tenta i fredags. Men när kommande tenta är avklarad är det hela fem veckor kvar till nästa. Hoppas att jag ska hinna pusta ut lite under dem fem veckorna.


Dagens frulle. Mmmh! Det här med LCHF är inte så pjåkigt (än sålänge iaf), hatar bara att man blir så jävla mätt. Det är liksom en äcklig mättnad. Men tror att jag även kan minska lite på portionen ovan. Tror att jag kan skippa fincrisp imorgon och bara köra på äggröran.

Socker eller inte socker, det är frågan.

Puuust.

Ungefär så känns det just nu. OM? jag har legat i den här helgen. Jag har tvättat hela 6 maskiner fulla med smutstvätt som nu äntligen är omvandlad till ren tvätt. Jag har städat hela rummet, vänt upp och ner på varenda pryl och torkat och haft mig. Har även köpt en bok som jag läst och verkligen inspirerats av vilket fick min söndag att bli min första dag på något nytt.

Började min dag med en stadig frulle som bestod av äggröra och en kopp kaffe. Därefter pallrade jag mig iväg till gymmet. Vilket var snajsigast ever, då det nästan inte var en enda kotte i gymmet om man jämför med träningshetsen som uppstår efter varje nyår. Grymt att alla maskiner var lediga och att jag kunde träna i lugn och ro. Därefter slog jag upp min nya bok, gjorde mig en ost- och skink-omelett. Tusan vad god den var! Men orkade inte ens äta upp halva och mådde illa efteråt för tusan vad mättande den var. Tror jag gör halva receptet nästa gång!

Kvällen bestod av 1h och 30min promenad, en 21minutare i solariet och lagning av lunch inför morgondagen. Dock tror jag att det blev så pass mycket mat så att jag får äta samma några gånger under nästa vecka. Blev iaf köttbullar, gräddsås och coleslaw enligt LCHF. Whaaaat? Vad har jag nu hittat på för bus måntro?

Nå. Jag kommer inte att garantera att detta är något som jag kommer att hålla fast vid. Det är inte ens säkert att jag pallar en dag till med all denna matlagning och sådär. Har så himla mycket i skolan just nu och bara att försöka få tid till att dra till gymmet en sväng varje dag är inte lätt.. men jag ska minsann försöka få lite tid till att stå vid spisen och laga mat enligt LCHF ett tag framöver. Bara för att. Bara för att jag vill se om det är så bra som alla säger att det är. Om man är så avsugen på socker så att man aldrig känner det där sockersuget. Om man verkligen kan tappa något kilo här eller där. Om man verkligen börjar att må så bra som alla påstår? Jag är nyfiken och gör detta i ren nyfikenhet och inget annat.


En dag i stora drag

Vaknade. Satt på campus och pluggade i några timmar. Hade föreläsning. Sprang en mil på löpbandet. Handlade på hemvägen. Åt fil och en banan till middag. Ögonen värkte och jag kände mig jätte trött redan 19.00. Sov i ca 1h och nu kan jag inte somna om.


På resande fot

Destination Kalix.

Sitter på bussen på väg att hälsa på mina nära och kära över helgen. Tänkte använda tiden på bussen väl och plugga inför nästa veckas tenta. Det försöker jag också att göra men får en sån jävla huvudvärk av att läsa när bussen rör sig. Så nu tar jag en paus fram till Luleå, ca 15 min kvar dit, sen ska jag fortsätta att läsa på om företagets finanser. Läser om företagets likviditet, kassaflöde, räntor, olika typer av bankkonton, kortfristiga- och långfristiga skulder, måste erkänna att det är riktigt intressant!

Imorgon är det Fredag den 13:e så funderar på att ladda upp med lite skräckisar när jag kommer hem till Kalix. Har ni några tips på bra skräckisar? :)


I LIVE FOR THE MEMORIES

Filosoferar istället för att sova som jag faktiskt borde göra. Men av en ren slump började jag titta på tv-tabbar (folk som gjort bort sig i direktsänd tv) på youtube vilket resulterade i att jag klickade mig fram till några klipp från idol. Många tabbar där kan jag lova! Men även duktiga deltagare som sjöng låtar som verkligen fick mig på helt andra tankar. Ni vet, såna där låtar som får er att tänka på saker som ni annars aldrig tänker på. Låtar som säger er någonting helt annat än budskapet med själva låten. Låtar som känns ända från topp till tå. Dem som framkallar både bra och dåliga minnen och dem som får dig att skratta medan andra får dig att gråta. Har ni också sådana stunder? eller är det bara jag som är knäpp och påtok för emotionell?

Klockan ringer 06.00 imorgon, tänkte hinna ta mig till gymet, duscha och fixa mig så att jag är redo för föreläsning på campus 10.15. Det borde jag nog hinna bara jag lyckas snöra mina ben över sängkanten när klockan ringer. Nu gäller det att skaffa mig nya samt bättre vanor och rutiner. Med andra ord, så borde jag avrunda. 

 

Avrundar med en gammal bild på en ung jag. Ganska nybliven 18-åring som var på tjejkväll på krogen. Nu fylller jag snart 20år. Hurv vad gammalt det låter, jag var ju nyss 15år liksom?


Where are you?

Hälsat på min fina mamma idag. Vi har pratat i timmar, pimplat kaffe och mamma lagade min favorit (läs: favorit efter lasagne) mat, tacogratäng, medan jag pluggade inför kommande tenta.

Just nu ligger jag åter igen sömnlös, önskar att jag kan somna tidigare än igår natt. Att ligga vaken medan jag vänder mig hit och dit till 04.30 för att sedan vakna en gång i timmen för att kliva upp och tömma blåsan, är inget jag gärna gör om i natt igen. Men om kroppen är dum så är den.

Nu ska jag slå igen mina blå. Krama kudden och världens underbaraste man tills att jag somnar.


Tills att natten tar slut..

Nu är det ca 3h sen som jag gick till sängen för att sova.. Tänkte göra mig en tidig kväll eftersom att vi får främmande redan runt 9tiden imorgon. Vill gärna slippa ha kudden kvar i ansiktet när det plingar på dörren.

Men tydligen så vill varken kroppen eller knoppen sova. Jag som annars har varit super trött de senaste veckorna och sovit bort halva dagarna under min vistelse här hemma i Kalix kan helt plötsligt inte alls sova. Irriterande.

Så nu i denna stund sitter jag och ser ett av mina favorit avsnitt från säsong åtta av one tree hill. Det är så underbart fint, B. Davis får äntligen sin Julian, plus ett drömbröllop :} det är så mysigt och fint att titta på så sakta men säkert rullar det små tårar ner på mina kinder.

Nu ska jag se klart detta lyckliga avsnitt och sen ska jag och min good feeling som redan nu börjar infinna sig i min kropp (pågrund av oth) försöka oss på några timmar sömn. Godnatt!


SCHÖÖNT



Känslan av att få tillbaka ett gott resultat är underbart. Allt slit inför juridik tentan har äntligen gett ränta. Skrev tentan den 18:e december och fick idag tillbaka resultatet och det var verkligen över förväntan och jag är så tacksam över att jag orkade lägga ner alla timmar och all energi som det tog att trycka in alla lagar och regler i min lilla ärta till hjärna. Det var det värt!

Jag har ägnat flera timmar under min lilla julledighet till att försöka lära mig allt jag bara kan om företagens finanser och räknat matte som jag inte alls fattar ett skvatt av så nu förtjänar jag lite vila. Vila för en kväll blir det. Nu ska vi snart knalla ner för gatan för att biomysa. Imorgon ska jag kliva upp klockan 09.00 och börja ett mattesamtal över nätet för att få lite ordning på nyckeltal, årsredovisningar och allt annat som jag måste ha koll på till nästa veckas tisdag.

Önskar en underbar kväll till alla mina läsare!

Omfamna det nya året

Välkommen 2012, hoppas att du har mycket att erbjuda! Ett gott år med en drös underbara händelser skulle sitta fint. Bara så att du vet.


RSS 2.0